hsp

Jouwpagina.nl

KINDERSTRESS?

Astrologisch gezien hebben HSP's meer dan gemiddeld vaak planeten in Vissen, ook in het 8e of 12e Huis, in combinatie met diverse aspecten op de planeet Neptunus. Troost is dat je er dus kennelijk mee geboren bent. Goed, en daarna?
Als je fijngevoeligheid zich onvoldoende laat aanpassen op de spastische, zogenaamd realistische buitenwereld, dan kun je al vroeg diverse stressvormen vertonen. ADHD bijvoorbeeld of licht autistische of zelfs schizofrene stoornissen. Of je schreeuwt om betere (meer gevoelige) aandacht door een voedselallergie. Suiker en melk zijn beruchte boosdoeners bij kleine kinderen. Ook vlees kunnen veel kinders niet verdragen. Waarom eigenlijk? Zou het kunnen dat een onschuldige ziel grote (misschien zelfs spirituele) moeite kan hebben met dierlijke producten en het daarmee verbonden lijden van die dieren? Zou het kunnen dat ze innerlijk verzet tegen suiker voelen, omdat ze in die vorm geen surrogaat voor echte liefde willen? Hoeveel hooggevoelige kinderen voelen zich niet ontkend in hun waarneming als ze afgezeken worden op het zien van overledenen of op de onmogelijke krokodil onder het bed? Helaas, je moet je aanpassen anders overleef je niet. Vechten tegen je ouders helpt niet, bevriezen (niet meer praten/autisme) werkt maar heel relatief en vluchten kan ook niet meer. En dus vluchten sommige kinderen in een fantasiewereld. Later ontaardt dat soms in het horen van stemmen, jezelf 'bezeten' voelen of gedemoniseerd. Of je wordt op de een of andere wijze misbruikt omdat je moeite hebt met grenzen stellen, met je eigen territorium. Misschien ga je jezelf in je tienertijd al verdoven met alcohol, drugs of tabak. Als je maar even niet zo veel voelt, nietwaar?

Als jij het type Geestelijke Spons bent, dan kan het zijn, dat je veel te lang en te veel oppikt, dus 'vol' loopt met energie van anderen. Dan kun je onverwacht in een vulkaan veranderen, een 'burst out' krijgen als variatie op de 'burn out' waarbij die overdosis als agressie of destructie naar buiten komt. Tenminste ALS je nog ergens een ontlaadklep hebt. Als de boel naar binnen slaat, word je depressief en zelfdestructief. Dan ga je snel merken dat anti-depressieva je absoluut niets helpen, hooguit van de regen in de drup. Misschien word je zelfs verslaafd gemaakt aan Ritalin. Je raakt bijvoorbeeld totaal ongeinteresseerd in alles, wat ze nihilistisch noemen ("Niks doet er meer toe. Ik kan er net zo goed een einde aan maken"enz.)

Even kwetsbaar ben je als je overgevoeligheid zich uit in een allergie voor laag- of hoogfrequente straling. Je gaat dan stressen op een DECT telefoon (heeft ieder huishouden tegenwoordig), van veel GSM-gebruik maar ook van veel computergebruik. En dan praat ik nog maar niet over hoogspanningsmasten of GSM-netwerkantennes. Ik heb een sticker op mijn mobiele telefoon en laptop met een magisch vierkantje er op. Dat zou straling van je af kunnen buigen. Ik geloof er in dus het werkt. Ik kan je eventueel een velletje stickers toesturen.

NIKKEN-magneetzolen
Ik deel dit verhaal met je vanuit mijn eigen Schande & Schade ervaringen. Mij hielp ook het langdurig dragen van magnetische Nikken-inlegzolen en het slapen op een magnetische NIKKEN-matras. Hooggevoelige mensen moeten ook meer dan gemiddeld veel, schoon water drinken om ballast te kunnen lozen. Ik heb altijd wel een Nikken waterfilter in de aanbieding: zo'n 125, exclusief verzendkosten. Als je meer hierover wilt weten, neem dan maar eens contact met me op.

PdH
(C) Jouwpagina.nl - Link aanvragen? Vragen? Opmerkingen? Contacteer deze beheerder.